Bulut Servisi Com Logo
Bulutta İlk 3 Hedefleyen Bir Türk Teknolojisi Bulutta İlk 3 Hedefleyen Bir Türk Teknolojisi
  Girişimci Fatih Soydan tarafından 2011 yılında temelleri atılan Buluthan, dünya yazılım teknolojileri pazarında ilk 3 firma arasına girmeyi hedefliyor.   Hedeflerinin dünya yazılım... Bulutta İlk 3 Hedefleyen Bir Türk Teknolojisi

 

Girişimci Fatih Soydan tarafından 2011 yılında temelleri atılan Buluthan, dünya yazılım teknolojileri pazarında ilk 3 firma arasına girmeyi hedefliyor.

 

Hedeflerinin dünya yazılım teknolojileri pazarında ilk 3 firma arasına girmek olduğunu söyleyen Buluthan’ın kurucusu Fatih Soydan, ürün ve çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Dünya genelinde pek çok ülkenin birinci öncelikli olarak ele aldığı Bulut bilişimde Buluthan bilişim hizmetlerini bugünden yerli üretim ile sunabiliyor. Dünya, teknoloji alanında her 10 yılda bir büyük bir değişim geçiriyor. Buluthan bu değişimi zamanında yakalama başarısını gösterebilmiş, ülkemizde geliştirilen yüzde 100 yerli bir teknoloji. Bu alanda birkaç ülkenin dışında rakibimiz yok ve biz, ülke olarak bu ürünle dünya yazılım teknolojileri sektörünün ilk 3’ü içine girebiliriz.”

Fatih Soydan, Buluthan’ın;  kusursuz, rakiplerinden daha hızlı ve daha güvenli bir teknoloji olduğunun altını çiziyor.

Fatih Soydan
Kurucu – USISHI ICT

Usishi, ‘Buluthan’ sisteminin alt yapısı için, yerli bir UNIX işletim sistemi geliştirdi. Usishi, bu işletim sistemine B-OS (Buluthan OS) ismini verdi. Bu işletim sistemi yüksek güvenlik, sürdürülebilirlik ve verimlilik esasları üzerine bina edildi.

‘Buluthan Bulut Platformu’, sanallaştırılacak olan tüm sistemleri SVMZ (Secure VM Zone) ismini verdikleri güvenlik alanları içinde tutuyor. Bu alanlar, fiziksel sistem kaynak erişimlerini adil kaynak paylaşımı ilkeleri ile sağlıyor. Bu sayede sanal makineler, kötü giden herhangi bir durumda tüm fiziksel kaynakları etkileyecek faaliyette bulunamazlar. Güvenlik alanları ile korunmakta olan sistemler network çıkışlarında paket seviyesinde çalışan güvenlik duvarları ile korunur. Yani her bir makine için çıkışta bir güvenlik duvarı sunulmaktadır. Bu güvenlik duvarı makinaların kendi aralarındaki ve dış networkteki iletişimlerini güvenli tutmanın yanında, IP Injection, MAC Injection özellikleri ile dünyada hiç bir üründe standart olarak gelmeyen bir şekilde sanal makineler içinde çalışabilecek her türlü sahtekârlık (IP Fraud / Mac Fraud) uygulamasının önüne geçmiş oluyor.

Buluthan  ile bulutun yönetiminin coğrafi alandan bağımsız yapılabildiğinin altını çizen Fatih Soydan; dünya geneline dağıtılmış veri merkezlerinin bu sayede tek bir ekranda ve tek tuş ile yönetilebildiğini belirtiyor. Ayrıca tüm sistem kayıtlarının dünya standardı RFC ile 7 ayrı seviyede kayıt altına alınabilir olduğunu, zaman damgası gibi yöntemlerle değişmezliği garanti altında ve yıllarca güvenli olarak saklanabildiğini belirtiyor.

Buluthan ile özel bir donanım gereksinimi olmadan Bulut sistemi inşa edilebiliyor. Böylece yatırım gereksinimleri asgari düzeylerde tutulabiliyor.

Esnek Restfull API altyapısı ile dış sistem entegrasyonunu en başından ele alan Buluthan sistemi, herhangi bir sistem ile entegre olabiliyor.

Bu sayede mevcut süreç otomasyon sistemleri ile tam uyumlu olarak çalışabilen Buluthan sistemine, yeni bir hizmetin devreye alınması dakikalar içinde gerçekleşebiliyor.

Soydan; “Türkiye’de birçok büyük kurumda kullanılan Buluthan Sistemi, gerçek saha deneyimlerinde yüksek performans, kolay kullanım, kurumsal destek kalitesi ve düşük toplam sahip olma maliyetleri sınavlarını başarıyla tamamladı. Yapılan saha ölçümlerinde bir ayda beş bin 250 adet problem sayısı Buluthan sistemi sonrası 92 adede kadar düşüş gösterdi.”