Bulut Servisi Com Logo
AWS, Lumberyard’ı Duyurdu AWS, Lumberyard’ı Duyurdu
AWS, Lumberyard’ı Duyurdu. Amazon Web Services yeni 3D oyun motoru Lumberyard ile geliştiricilerin yüksek kalitede oyunlar oluşturması, AWS Cloud’a bağlı oyun özellikleri üretmesi ve... AWS, Lumberyard’ı Duyurdu

AWS, Lumberyard’ı Duyurdu. Amazon Web Services yeni 3D oyun motoru Lumberyard ile geliştiricilerin yüksek kalitede oyunlar oluşturması, AWS Cloud’a bağlı oyun özellikleri üretmesi ve Twitch üzerinde hayran toplulukları oluşturmasına olanak sağlıyor.

Lumberyard’ın Beta sürümü ücretsiz olarak indirilebilecek.

AWS kendi sitesinden yayınlanan habere göre, Amazon Lumberyard geliştiricilerin harika dünyalar inşa etmesi, gerçekçi karakterler üretmesine yardımcı oluyor. Amazon Lumberyard’ın görsel kodlama aracı ile birlikte, teknisyen olmayan oyun geliştiriciler bile kullanıcı grafik arayüzü üzerinden sürükle bırak yöntemiyle dakikalar içinde bir oyuna topluluk haber akışı, günlük hediyeler veya sunucu tarafında çatışma çözümü gibi buluta bağlı özellikler ekleyebiliyor.

Amazon Lumberyard ücretsizdir. Bugün PC ve konsol oyunları geliştiricileri için beta sürümü mevcuttur. Çok yakında mobil ve sanal gerçeklik (VR) platformlarında mevcut olacaktır. Ayrıca, Amazon’un web servisleriyle uyumlu olduğu için online oyun ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor. Bu program bedava olarak indirilebiliyor ve herhangi bir “kullanım bedeli, üyelik bedeli veya gelir paylaşma şartları” ile bağlı değil. Lumberyard’ın resmi sayfasındaki notlara göre ödemeler sadece üretilen oyun, motorun Amazon Web Services’ini çok oyunculu sistemler için bağlantısını kullanırsa dahil oluyorlar.

AWS ayrıca, oturum tabanlı çoklu oyunculu oyunları konuşlandırmaya, çalıştırmaya ve ölçeklendirmeye yönelik yeni bir hizmet olan Amazon GameLift’i de duyurdu. Amazon GameLift ile, Amazon Lumberyard geliştiricileri, oyunculardan gelen talebi karşılamak üzere yüksek performanslı oyun sunucularının ölçeğini hızlıca yükseltip düşürebilecekler.

Oyun geliştiriciler Amazon Lumberyard ile zamanlarının büyük çoğunluğunu farklılaştırılmış oyun deneyimleri yaratmaya ve hayran toplulukları oluşturmaya ayırabilecekler. Böylece oyunseverlerin beklediği yüksek performansı da koruyabileceklerinden emin olabilecekler.