Bulut Servisi Com Logo
IBM, Clearleap’i Satın Aldı IBM, Clearleap’i Satın Aldı
IBM, Clearleap’i satın alarak bulut video servisini güçlendiriyor. IBM, video yatırımına giderek daha değerli bir gelecek hazırlıyor. Kendi bulut kullanıcılarına herhangi bir cihazdan herhangi... IBM, Clearleap’i Satın Aldı

IBM, Clearleap’i satın alarak bulut video servisini güçlendiriyor. IBM, video yatırımına giderek daha değerli bir gelecek hazırlıyor.

Kendi bulut kullanıcılarına herhangi bir cihazdan herhangi bir zamanda daha iyi yararlanmak amacıyla, IBM 7 yaşında olan Gürcistan merkezli şirketi satın aldığını duyurdu.

Şirketin web sayfasında, Clearleap geleneksel televizyon sistemlerine ve çoklu ekran aygıtlarına büyük video kütüphanelerini güvenli bir şekilde dağıtabilen bir teknoloji platformu oluşturmaya odaklanmış olduğunun altı çiziliyor.

Anlaşmanın finansal koşulları ise açıklanmamış durumda.

IBM, yönetmek, para kazandırmak ve kullanıcıların video deneyimlerini büyütmeyi hızlı ve kolay bir şekilde sağlamak için Clearleap’i kendi bulut platformlarına entegre edecek.

IBM’in uzun dönemli stratejisinin bir parçası olan Haberler, müşterilerin video’ya değer katmalarına yardımcı olurken, işletmelerdeki önemi de artıyor.

Şirketler giderek müşteri ve iş ortakları ile video bağlantısı kullanmaya, web yayınları, eğitim kursları, müşteri hizmetleri ve nasıl yapılır videoları paylaşmaya odaklandığında ise IBM kazanç sağlıyor.

IBM’in buluttan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı yaptığı açıklamada; “Clearleap’in IBM’e katılması yalnızca tüketiciler için değil aynı zamanda görsel bilgi ve görsel iletişimin yer aldığı her sektör için önemli. Bu birliktelik ile sunulacak servis sayesinde, herhangi bir içerik hızlı ve ekonomik olarak en doğal şekilde herhangi bir cihaza aktarılabilecek.”

Bağımsız sektör analisti Jeff Kagan’a göre, “IBM’in geleceği görerek, revaçta olan ve onlara üstünlük veren teknolojiler ile şirketleri bünyesine katmaya devam ediyor. Televizyonculuk değişiyor. İzlediğimiz video değişiyor. Bu gelişen televizyon geleceğin bir parçasıdır. IBM bunu biliyor ve bu onların ilgisini çekiyor.” 

Enderle Group analistlerinden Rob Enderle, anlaşmanın IBM için akıllıca bir hareket olduğunu değerlendiriyor. “Video tamamen bulut hizmetlerinin bir bileşeni haline gelir. O olmadan, büyük olasılıkla ya IBM’in kazançlı hesaplarının birçoğu kapsam dışında kalır ya da IBM taşeron kümesine indirgenir.” diyor.

Video temel bir bulut bileşeni olmayabilir. Fakat kurumsal ölçekte tam bir bulut servis sağlayıcısı olma stratejisini hayata geçirmek adına ise kritik bir öneme sahip.

Büyük kurumsal servis sağlayıcılardan biri olan IBM Softlayer, Amazon, Google ve Microsoft’un içinde bulunduğu şirketlerle rekabet halinde. IBM kurumlara özel, genel ve hibrit bulut servisleri sunuyor. 

IBM’in video tabanlı yatırımı ise sadece bununla sınırlı değil. Geçen yıl, IBM, geniş bant şebekeler üzerinden büyük miktarda veri aktarımını hızlandırmak için teknoloji geliştiren bir şirket olan Aspera’yı satın almıştı.

2014 yılında, IBM aynı zamanda yapılandırılmamış verileri depolamak ve yönetmek için depolama yazılımları ve cihazları oluşturan Cleversafe’i bünyesine katmıştı.

IBM, Clearleap teknolojisi ile Cleversafe ve Aspera teknolojilerini entegre etmeyi planlıyor. Böylece müşterilerin IBM Bulut üzerinde daha iyi depolama, dizin ve video içeriği almaları mümkün olacak.