Bulut Servisi Com Logo
Trend Micro’dan Hibrit Mimarilere Entegre Güvenlik ve Uyumluluk Trend Micro’dan Hibrit Mimarilere Entegre Güvenlik ve Uyumluluk
Kanıtlanmış çözümler altyapıdan bağımsız olarak veriyi güvende tutuyor BT altyapı harcamalarının 2015 yılında 21 milyar dolar Uzmanlar bulut BT altyapı harcamalarının 2015 yılında 21... Trend Micro’dan Hibrit Mimarilere Entegre Güvenlik ve Uyumluluk

[pullquote]Kanıtlanmış çözümler altyapıdan bağımsız olarak veriyi güvende tutuyor[/pullquote]

BT altyapı harcamalarının 2015 yılında 21 milyar dolar

Uzmanlar bulut BT altyapı harcamalarının 2015 yılında 21 milyar dolar’a ulaşacağı öngörüsünde birleşiyor. Organizasyonların çoğu mevcut altyapıları ile bulut’u birleştirerek veya tamamen bulut stratejilerine yönelerek elde edilecek faydadan yararlanmak için hibrit bir yaklaşımı benimsiyorlar. Güvenlik yazılımları küresel lideri Trend Micro, AWS gibi platformları kullanan şirketlerin ortak güvenlik yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri adına, daha güçlü ve işlevsel özellikleri ile bulut, hibrit ve kurum içi ortamları destekleyen esnek çözümler sunuyor.

Trend Micro bulut araştırmaları başkan yardımcısı, Mark Nunnikhoven; “Bir hibrit stratejisi, çoğu şirketin buluta başarılı bir şekilde taşınırken, mevcut altyapılarını maksimize edilmesine de yardımcı oluyor. Tamamen buluta taşınma esnasında bile, şirketlerin çoklu ortamlar üzerinde BT kaynaklarını yönetmeleri gereken bir geçiş dönemi vardır. Kurumsal verinin güvenliğini ve uyumluluk gereksinimlerini sağlamak için, güvenlik kritik bir bileşendir. Sunduğumuz Deep Security platformu kullanıcıların bir hibrit stratejiyi güvenle izlemelerini sağlıyor”.

Hibrit mimariler, mevcut mimari ve bulut dağıtımları arasında pürüzsüz bir ortam yaratan Trend Micro Deep Security platformu gibi  entegre çözümler ile en iyi şekilde desteklenebiliyor.

Trend Micro Deep Security, bulut iş yüklerinin, Web uygulamalarının ve hassas kurumsal verilerin korunması için hibrit mimariler arasında entegre güvenlik ve uyum sağlıyor. Trend Micro, merkezi panelden uyum standartlarını korurken, organizasyonların şirket içi ve bulutta güvenle çalışmasına olanak tanıyor. İzinsiz girişi önleme sistemleri ağ trafiğini izleme yetenekleri ile CISO’lar sunuyor. Aynı zamanda bulut içinde değişime uğrayan bilgilerin doğrulanması işlemini de güvenilir ve korumalı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Siber tehditlerin arttığı bu zamanda, Trend Micro Deep Security dünya üzerindeki organizasyonların şirket içi, bulut ve hibrit altyapı yatırımlarından en fazla faydayı elde etmelerine yardımcı oluyor. Çözüm, işletmelerin iş gereksinimlerini karşılamak için dinamik altyapılarında gerçekleştirdikleri ölçeklemelerde uyumluluğu koruyor. Ağ atakları ile şüpheli aktivitelere karşı savunma sağlıyor.

Deep Security’nin bir diğer özelliği de ek bir basamak olmaksızın şirket içi ve bulut’ta akıcı bir şekilde dağıtım yapılabiliyor olması.

Güvenlik açıkları için geliştirilen kalkan savunmanın güçlenmesine katkı sağlıyor. Bu işlev, kural tabanlı imzaları kullanarak saldırı paketlerini tespit ediyor. Hatta işletim sistemi üreticileri tarafından sağlanan resmi güvenlik yamalarının uygulanmasının imkansız olduğu ortamlarda bile önleme yapabiliyor.

Hibrit stratejilerine ek bir bakış sunan detaylı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.