Bulut Servisi Com Logo
IDC Bulut Altyapı Sağlayıcıları Raporu IDC Bulut Altyapı Sağlayıcıları Raporu
IDC ikinci çeyrek dönemine ait en büyük veri merkezi altyapı sağlayıcıları raporunu yayınladı. IDC Bulut Altyapı Sağlayıcıları Raporu veri merkezi donanım üreticilerinin yayınlanan satış... IDC Bulut Altyapı Sağlayıcıları Raporu

IDC ikinci çeyrek dönemine ait en büyük veri merkezi altyapı sağlayıcıları raporunu yayınladı.

IDC Bulut Altyapı Sağlayıcıları Raporu veri merkezi donanım üreticilerinin yayınlanan satış rakamları üzerinden hazırlandı. Yapılan çalışma şirket içi ve bulut veri ekipmanları bölümlerinin her ikisinin de satışlarını  detaylandırıyor.

IDC’nin çalışma sonucu tüm bölgelerdeki BT organizasyonlarının yaptığı bulut tabanlı harcamalarda artış olduğunu gösteriyor. Ana kategorilerde bulut dışı BT harcamalarında ise düşüş gözleniyor. IDC’nin listesinde ana kategori olarak Depolama, Sunucular, Switch’ler yer alıyor.

Hazırlanan rapora göre, Asya-Pasific (APAC) ve Kuzey Amerika ikinci çeyrekte dünyanın en fazla bulut donanım harcaması yapan bölgeleri olarak göze çarpıyor. Donanım üreticileri arasında ise HP elde ettiği 1,1 milyar dolarlık 2. çeyrek geliri ile öne çıkıyor. HP’nin hemen ardından 765 milyon dolarlık gelir ile Dell ikinci sırayı alırken, onu 656 milyon dolarlık geliri ile Cisco takip ediyor.

IDC Sunucular ve HyperScale Altyapı araştırma direktörü Kuba Stolarski’nin kaydettiğine göre; Bulut servis sağlayıcıları veri merkezlerini bulut servisi taleplerini karşılamak için büyütmeye devam ederken, müşteriler organizasyonlarının TCO gereksinimlerini ve performans, yönetilebilirlik, dağıtım süresine duyulan ihtiyaçlarını karşılamak için geleneksel barındırma ve bulut servislerine olan yönelimleri de artıyor. Ayrıca Özel ve Genel bulut’un her ikisine olan ilgi de, müşterilerin kendilerine özgü ihtiyaçları uyarınca iş yüklerinin dağıtımını optimize etmek istedikleri için büyümeye devam edecek.

IDC’nin bulut altyapıları için yaptığı 2. çeyrek çalışması “Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker” adını taşıyor. Çalışma sahip olduğu veri içeriği ile bazı eğilimlerin hali hazırda şekillenmeye başladığına ışık tutuyor.

Örneğin, bulut altyapısına en fazla yatırım yapan 3 ülke Japonya, Kanada ve ABD olarak beliriyor. Daha önceki aynı konuda hazırlanan IDC raporunda, bu üç ülkenin en fazla bulut altyapısı yatırımı yapan ülkeler oldukları tespit edilmişti.