Bulut Servisi Com Logo
Ulusal Havacılık Kurumundan 100M Dolarlık İmza Ulusal Havacılık Kurumundan 100M Dolarlık İmza
Amerika Birleşik Devletlerinin Ulusal Havacılık Kurumu (FAA) Computer Sciences Corporation ile 100 milyon dolarlık bir bulut servis alımı anlaşması imzaladı. Hafta başında basına yansıyan... Ulusal Havacılık Kurumundan 100M Dolarlık İmza

Amerika Birleşik Devletlerinin Ulusal Havacılık Kurumu (FAA) Computer Sciences Corporation ile 100 milyon dolarlık bir bulut servis alımı anlaşması imzaladı.

Hafta başında basına yansıyan haber bulut bilişim sektöründe heyecan yarattı ve büyük bir gelişme olarak değerlendirildi.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Federal hükümet bulut teknolojileri savunucusu haline geldi ve pek çok federal kurum verilerini buluta taşır ve bulut uygulamalarını kullanır hale geldi.

Federal Havacılık Otoritesinin bulut bilişime ilgisi aslında büyük bir sürpriz değil. Havacılık güvenliği, hız ve koordinasyon sektörün olmazsa olmazı. bulut bilişim ekipler ve insanlar için bu ortamı uzaktan tesis etmeyi kolaylaştırıyor. Bu durum FAA’in 100 milyon dolar gibi bir anlaşmayı kurum ajanslarının bulut bilişim ihtiyaçlarının karşılanması için Computer Sciences Corporation ile neden imzaladığını açıklıyor.

Anlaşma uyarınca CSC’in yükümlülükleri arasında uygun maliyetli veri merkezi konsolidasyonu ve buluta taşınma hizmetleri sunması bulunuyor.

Özellikle, CSC kurumun geniş ağ yapısına sahip veri merkezlerinin konsolide edilmesi ve ajanslarına ait veri ve donanım sistemlerinin hibrit bulut platformuna taşınması üzerinde çalışıyor olacak. Bu süreçte CSC bulut’a taşınma süreçlerini etkin ve verimli kılmak ayrıca bulut yönetimini sağlamak için kendi esnek platformunu kullanacak. Şirket bu hizmetlerin edinimlerinde kendi başına olmayacak, Amazon ve Microsoft gibi bulut servis sağlayıcılardan kurumun ihtiyaçlarının karşılanmasında sundukları hizmetlerden yararlanacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu anlaşmanın 1 milyar dolar seviyelerini bulabileceği belirtiliyor.