Bulut Servisi Com Logo
Hibrit Bulut Microsoft’a Avantaj Sağlıyor Hibrit Bulut Microsoft’a Avantaj Sağlıyor
Hibrit Bulut pazarındaki artan rekabet sebebiyle, Microsoft yılsonuna kadar Hindistanda 3 veri merkezini uygulamaya almaya karar verdi. Microsoft ‘un Hindistan sunucu ve bulut işlerinden... Hibrit Bulut Microsoft’a Avantaj Sağlıyor

Hibrit Bulut pazarındaki artan rekabet sebebiyle, Microsoft yılsonuna kadar Hindistanda 3 veri merkezini uygulamaya almaya karar verdi.

Microsoft ‘un Hindistan sunucu ve bulut işlerinden sorumlu direktör’ü Srikanth Karnakota;  “veri merkezlerinin Hindistanda hibrit bulut servisi modeli ve veri güvenliği konularında çok önemli bir rol oynayacak.”

“Google ve Amazon tamamen bulut üzerinde şekillenmiş bir yapıya sahip oldukları için lokalde çalıştırılan depolama merkezleri yok.  Veri merkezlerimiz hazır hale geldiğinde, sahip olacağımız esneklik ile rakiplerimizden ayrılıyor olacağız” diyen Karnakota, “Hindistan bulut pazarında bir fenomen ve her saniye büyümeye devam ediyor. Hindistanda büyüme odaklı ve tamamiyle bulut servisleri talep eden çok fazla küçük ve orta ölçekli işletme ile girişim var bu yüzden miras kalan bir bilişim altyapımız yok.”diyor.

Microsoft lokalde çalıştırılacak sistemler için bulut tesislerinin kurulması, veri merkezlerinin yapılandırılması ve operasyonları için küresel çapta yılda 5 milyar dolar civarında bir yatırım yapıyor.

Karnakota’nın söylediğine göre Microsoft’un CEO’su Satya Nadella Hindistan iş dünyasının dünyaya bulut servisleri üzerinden bağlanması vizyonun bir parçası olarak, Hindistandaki veri merkezinin açılışını temmuz ayında duyurdu. Yerel veri merkezi Hindistandaki işlerin geliştirilmesi yönündeki çabamızın bir parçası. Yerel veri merkezlerinin sunacağı hizmetler ülkede yeni iş fırsatlarının oluşmasını sağlayacak. Ayrıca pek çok kamu bankasını da kapsayan finans sektörü verilerini ülke dışında bir noktada tutmak istemiyor.”

Microsoft, Google, Salesforce, Dropbox ve AWS ile karşılaştırıldığında Hindistan bulut pazarında baskın bir üstünlük sağlamış durumda. Karnakota; “800 milyon dolarlık Hindistan bulut pazarında tüm ürünlerimizden oluşan IaaS  ve PaaS servislerimizin yetenekleri ile lider durumdayız. Verimlilik paketimiz Office 365 ve Enterprise Mobility Cloud Suite’in yanında, Azure Bulut platformuna ve CRM Dynamic Online’a da sahibiz. Kobiler ve Girişimlerin kendi servis API’lerini bulut servislerine bağlayarak, altyapı ve platform servisi olarak hizmet sunuyoruz.”