Bulut Servisi Com Logo
Google-Alphabet bulut servisi fiyatlarındaki savaşın sonu mu? Google-Alphabet bulut servisi fiyatlarındaki savaşın sonu mu?
Cesur Adımlar Google daha önce hiçbir teknoloji devinin gitmediği yere doğru cesurca ilerliyor. Şirketin Google’dan Alphabet’e doğru olan çarpıcı yeniden yapılanma adımı şirketin nasıl işleyeceğinin... Google-Alphabet bulut servisi fiyatlarındaki savaşın sonu mu?

Cesur Adımlar

Google daha önce hiçbir teknoloji devinin gitmediği yere doğru cesurca ilerliyor. Şirketin Google’dan Alphabet’e doğru olan çarpıcı yeniden yapılanma adımı şirketin nasıl işleyeceğinin sinyallerini veriyor. Alphabet yapısı, Google’ın çekirdekteki para basan reklam işini büyütmeye ve pek çok alanda üstün yeteneklerin kendi işletmelerini yürütmelerini sağlamaya devam etmeli. Aynı zamanda da, her şeyi ve herkesi birbirine bağladığı görünen veri, hareket, biyoloji ve elektrik sinyallerini kullanarak dünyayı kapsam dışı kalmış yeni işler ile etkileme isteklerinde Larry Page ve Sergey Brin’e de yardımcı olmalı.

Peki, bu durum Silikon Vadisinin girişimcisi için ne anlama geliyor? Kısa vadede, Google’ın geri çektiği ucuz fiyatlı bulut servislerinin sonu olabilir.

Google IaaS – Altyapı Servisi – te Amazon Web Servisleri (AWS), Microsoft (Azure) ve IBM’in gerisinde kalmış olsa da liderlerden biri. Buna rağmen sektör payını büyütmek için kayda değer miktarda fiyatlarında indirime gitti.

Google Cloud veya Microsoft Azure gibi IaaS servisleri, şirketlere operasyonlarını yürütürken, yeni uygulamalarını test ederken ve işlerin birden bire büyütmelerini sağlarken faydalanacakları fiyat-performanslı donanım, yazılım, veri depolama ve diğer elementlerden oluşan kiritik ağ altyapılarını barındırıyor. IaaS altyapıları veri depolama, veri yedekleme, test ortamları, güvenlik, kullanıcı yönetimi ve garanti uptime sunuyor. Bunların tümü oldukça kritik. Hatta büyük şirketler bile kendi operasyonlarını buluttaki isteğe göre şekillenen sunuculara ve altyapılara geçiriyor. Girişimler için ise IaaS bir olmazsa olmaz. Sadece ihtiyaçları kadar ödeme yapıyorlar. Çok düşük sermaye veya gerekli olan maliyet ile uzmanlıklarını ve kaynaklarını devasa bulut sağlayıcıların kaynaklarını arkalarını alarak büyütebiliyorlar. İnşa et, test et, dünyaya aç. IaaS bunu mümkün kılıyor.

IaaS sektörünü takip eden Synergy Research Group’a göre, AWS, Microsoft, IBM ve Google dünya çapındaki bulut altyapısı servis sektörünün yarısından fazlasını ellerinde bulunduruyor. Ortak payları %54 ve büyümeye devam ediyor.