Bulut Servisi Com Logo
Depolama’da Tintri 125 M Dolar İle EMC, NetApp’la Kapışıyor.. Depolama’da Tintri 125 M Dolar İle EMC, NetApp’la Kapışıyor..
Yatırım turunda 125 milyon dolar yatırımı garantileyen Depolama uzmanı Tintri sanallaştırma depolama çözümleri geliştirmeyi hızlandıracaklarını açıkladı. Insight Venture Partners, Lightspeed Ventures, Menlo Ventures ve NEA’nın... Depolama’da Tintri 125 M Dolar İle EMC, NetApp’la Kapışıyor..

Yatırım turunda 125 milyon dolar yatırımı garantileyen Depolama uzmanı Tintri sanallaştırma depolama çözümleri geliştirmeyi hızlandıracaklarını açıkladı.

Insight Venture Partners, Lightspeed Ventures, Menlo Ventures ve NEA’nın katılımıyla Silver Lake Kraftwerk tarafından yönetilen son yatırım turunda garantilediği ile birlikte 2008 yılında kurulan Tintri 260 milyon dolar yatırıma ulaşmış oldu.

Tintri’nin uzmanlık alanı bireysel sanal makinelere sunulacak veriler için optimize edilen depolama donanımı. Firmanın depolama sunucuları sıcak ve soğuk depolama ve ulaşım için HDD ve SSD teknolojili disk üniteleri ile harmanlanmış. Bu durum akıllı depolamayla daha yüksek performans elde etmeyi sağlıyor.

Tintri CEO’su Ken Klein, “Depolama endüstrisi dramatik bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Sanallaştırma ve bulut bu değişimin ardındaki itici güçler. Konvansiyonel DAS, NAS ve SAN depolama teknolojileri ise adım atmak için mücadelede” diyor.

Bu yatırım misyonumuzun yakıtı. Küresel anlamda büyüyor ve kurumsal sanallaştırma için özel olarak üretilmiş depolamanın yararlarını iş dünyasına daha görünür kılıyor olacağız.

Firmanın sanallaştırma uyumlu depolama üniteleri şimdiden Chevron, GE, The EIB, NTT, SK Telecom, Rogers Communications gibi dünyanın en büyük firmaları tarafından ilgi görmüş durumda.